Bolig

Brugskunst

Brugsting er overordnet industrielt eller håndværksmæssigt fremstillet brugsting, som er af god kvalitet og æstetiske at se på. Dette kan for eksempel være møbler, vaser, malerier og meget andet. Brugskunst er ofte der, der gør et hjem personligt og hyggeligt, da det skaber en masse fine detaljer, og man kan fornemme, hvad beboerne godt kan lide.

Brugskunst er ofte rigtige gode gaver, da man aldrig går helt i forkert i byen med det. Det kan for eksempel være en oplagt gave til mors dag eller lignende. Der er så mange forskellige ting at vælge imellem, når der snakkes om brugskunst. Desuden kan man også få noget til enhver pris, så alle kan være med.

Royal Copenhagen opstod i 1985, da Den Kongelig Porcelainsfabrik og Holmegaard Glasværker fusionerede. I dag er Royal Copenhagen et af de mest velansete brands indenfor porcelæn branchen. I Danmark er de noget helt specielt. Der er prestige i at eje stel fra brandet, da alle produkterne er helt unikke.

Unikheden ses blandt andet i det blå mønster på porcelænet, som Royal Copenhagen er allermest kendt for. Alle mønstrene er håndmalede, og derfor findes der ikke et ens produkt. Det er blandt andet denne proces, som gør at Royal Copenhagen er ret eksklusivt og dyrt. Man kan dog være heldig at finde nogle 2.sorteringsprodukter, hvor håndmalingen er lidt ved siden. Det er ikke noget man opdager som forbruger, men da Royal Copenhagen gør alt for at give de bedste produkter, er intet andet en perfekt godt nok.

Kay Bojesen startede i 1933 som sølvsmedje og designvirksomhed, som blandt andet producerede trælegetøj. I dag producerer Kay Bojesen produkter, som er helt perfekte til hjemmet. Mest kendt er nok hans træabe, som hænger rundt om i rigtig mange danske hjem. Kay Bojesen er dog meget mere end bare træaben.

De er kendt for deres helt fantastisk kvalitet smukke klassiske design, som gør produkterne helt unikke. De falder godt ind i den klassiske skandinaviske stil, som vi sådan elsker, dog med et lille tvist, da mange af produkterne er lidt skæve. Dette er træaben fx også, om end er den stadig elsket af hele Danmark. Kay Bojesen produkter er efterhånden blevet folkeeje, og i det fleste hjem finder man mindst et produkt.

Trip Trap, som nu hedder Skagerak, er en dansk virksomhed, som designer og producerer havemøbler, interiør og brugskunst. Virksomheden blev grundlagt i 1973 i Hadsund, og producerede oprindeligt trapper. Trip Trap er kendt for deres smukke design af træ, som har rigtig høj kvalitet og funktionalitet. I dag designer og producerer Trip Trap også genstande af andre materialer, hvor kvaliteten er intakt.

Det smukke design fra Tip Trap er ikke kun kendt i Danmark, men er generelt et velset brand, som findes rundt omkring i mange hjem. Deres havemøbler, interiør og brugskunst er meget stilfuldt og klassisk, og passer ind i de fleste hjem, da de har en minimalistisk skandinavisk tilgang til design. Hvis man vælger Trip Trap, så er man sikret kvalitet.

Bjørn Wiinblad er en dansk designer, maler og keramiker, og er meget kendt for hans meget smukke motiver af mennesker. Han er nok allermest kendt for hans månedsplatter, som bærer smukke tegninger af et par og deres historie gennem et år. Disse platter finder man rundt om i mange danske hjem.

Bjørn Wiinblads sortiment spænder rigtig bredt. Man kan få alt for gobeliner til sofaborde til plakater til vaser. Der er rigtig mange muligheder for at finde den perfekte genstand. Det, som også gør Bjørn Wiinblads produkter meget specielt, er de smukke motiver og farver, som er med til at sprede glæde og lidt finurlighed i hjemmet.

Bodum er en dansk virksomhed, som blev grundlagt i 1944 i København af Peter Bodum. Bodum er kendt i hele verden for deres kvalitets køkkenredskab, som ikke koster en halv bondegård. Man behøver altså ikke gå ned på kvalitet, bare fordi man gerne vil ligge i en lavere prisklasse.

Bodum er især kendt for deres stempelkander til både te og kaffe. Desuden designer og producerer de også skåle, krus, bestik og meget andet. Ved at vælge produkter fra Bodum, så er man sikret køkkenredskaber, som kan holde rigtig længe, og som både er funktionelle og flotte af design.