Bolig

Trapper

Indendørs trappe
Inden for trappebygning og -konstruktion er der en masse forskellige regler, som skal overholdes alle offentlige steder. Disse er med til at sikre, at trapperne er praktiske og overholder alle sikkerhedskrav. Hvis det er en indendørs trappe i et privat hjem tillades ofte nogle andre mål, men selvfølgelig skal sikkerhedskravene være i orden. Dette giver dog dig muligheden for at få den trappe, du lige præcist drømmer om. Trappen kan blive en del af dit interiør, så husets stil bliver gennemført til fulde.

Udendørs trappe
Inden for trappebranchen er der nogle helt klare retningslinjer, som skal overholdes. Til udendørsbrug kan fås mange forskellige udseende af trapper, og af meget forskelligt materiale. Det kan være materialer lige fra træ til stål til sten. Det hele afhænger af det udtryk, du gerne vil signalere til omverden. Trappens placering og den nuværende stil spiller selvfølgelig også ind på, hvordan trappens udtryk skal være. Når trappen er færdig, skulle du gerne føle at den passer ind i sine omgivelser, og at den opfylder, de behov du har.

Trætrappe
En af de mest populære trappetyper både til indendørs og udendørs er trapper af træ. Træ har nemlig en effekt til, at se vildt eksklusive og fantastiske ud. Samtidig passer træ til alle stile, udenfor såvel som indenfor. Udenfor vil træet gå i et med naturen og virke som en del af naturen. Indenfor kan træet matches perfekt til stilen. Man kan vælge lyst og mørkt træ. Man kan selvfølgelig også vælge at male træet, og give trappen noget kant og attitude på denne måde. Der er ingen tvivl om, at træ er et ideelt materiale til en trappe.

Ståltrappe
Hvis en trætrappe ikke er noget, kan det være, en ståltrappe er. Denne vil give hjemmet og huset et mere råt udtryk, som man godt kunne have brug for nogle gange. Det smarte ved ståltrapper er blandt andet, at de er rigtig nemme at rengøre og super sofistikeret. En ståltrappe er en smart løsning på problemet. Ståltrapper har en lang levetid. Selv efter mange år, vil der kun være få skavanker. Dette er altså en langtidsinvestering.

Hemsetrapper
Hemse er ofte noget børn benytter sig af. Det betyder at vejen op til hemsen skal være sikker og praktisk. Derfor har man opfundet hemsetrapper. Trapperne er ofte smalle og en smule stejle, men dette gør ikke så meget. Det bliver nemlig lidt ligesom en stige, hvor man altid har et fast greb. Desuden vil trappen/stigen ofte være sat fast på hemsen, så du skal ikke være urolige for at den vælter med børnene eller noget. En hemsetrappe er en smart og praktisk måde at komme op og ned.

Betontrapper
Betontrapper er en super løsning, når man lige mangler en trapper. Indenfor ville en betontrappe kunne gøre rummet mere rustik og råt. Den ville give rummet noget kant og helt unikt. Udenfor ville en betontrappe også kunne gøre sit. Den ville kunne holde til stort set alt vind og vejr uden at få skavanker. En betontrappe kan samtidig passe til alle salgs huse, uden at det virker for voldsomt eller råt. En betontappe er en trappe, der vil holde for livet.

Trappe design
En trappe er ikke bare en trappe. En trappe skal passe til sine omgivelser, din stil og dine behov. Derfor er det yderst vigtigt, at man er tilfreds med sit trappe design. En trappe kan have mange forskellige designs. Det kan være en vindeltrappe, spindeltrappe, ligeløbstrappe eller af andre typer. Trappernes materiale er også vigtig for designet og udtrykket. Der er stor forskel på, om det er en ståltrappe eller trætrappe. Derfor er trappe design rigtig vigtigt.

Trappe gelænder
Trappe gelænder er en essentiel del af trappen. Det er gelænderet, der er med til at sikre trappen. Man har noget at holde fast i, så selv gangbesværede og børn kan være sikre på den. Der er nogle helt fundamentale regler for gelændere, så man kan sikre, at sikkerheden er i top. Det er disse regler, der gør at dine børn ikke kan smutte gennem tremmerne eller falde ud over gelænderet og komme til skade. Gelænderet skal altså være i orden, for at sikkerheden er i top.

Spindeltrappe
En spindeltrappe er en trappe, der snor sig om en pæl. Det vil sige, at den typisk kun har gelænder i den ene side, og trinene vil være meget smalle inde ved pælen. Det er en elegant trappe, som kan pifte et hvert rum op. Det er heller ikke en trappe, der tager ret meget plads, og på denne måde er der altså stadig plads til lækre møbler og frit gulv.

Vindeltrappe
En vindeltrappe bygger lidt på det samme princip som en spindeltrappe, dog har en vindeltrappe ikke en central pæl eller del. Den er typisk bygget rund ved muren, så man får et stort hulrum i midten. Denne type trappe er ikke det ideelle i et privat hjem. Den optager rigtig meget plads, men i større bygninger vil den være ideel. Den vil være elegant og kunne benyttes af mange på samme tid, da en vindeltrappe helst skal have en vis bredde.

Lofttrapper
Lofttrapper er en smart opfindelse. Den fylder næsten ingeting, og den giver dig mulighed for, på en nem måde, at komme op på dit loft. Trappen minder mest af alt om en stige. Det vil sige, at du har noget at holde fast i hele tiden. Det gør dog også, at trinene er meget smalle, og at man derfor skal være lidt forsigtig. En lofttrappe er stadig en rigtig smart og nem løsning til at kunne komme på loftet.

Trappestige
Trappestiger er skabt for at gøre vores tilværelse nemmere. Det er et super smart redskab til, hvis man ikke kan nå det inderste i ens skab. Trappestigen kan fås i mange forskellige udgaver. Nogle minder mest om en forvokset taburet med trin. Andre ligner en typisk stige, som står i en trekant og er lidt mindre. En trappestige er den perfekte løsning, hvis man har problemer med at nå ting.

Modultrappe
En modultrappe er en fin, enkel og basismodel. Den er at finde både som kvartsvingstrappe, ligeløbstrappe og halvsvingstrappe. Dette giver dig stadig nogle muligheder for at få, hvad du har lyst til. En modultrappe er smart på det punkt, at målene ligger helt fast for, hvor langt der er mellem trinene, gelænderets højde og så videre. Selvfølgelig bliver trappen målt op, så den passer til dit rum. Det andet smarte ved en modultrappe er, at trappen kommer i moduler, derved bliver den nemmere at samle og der er mindre risiko for fejl, såsom skævheder.

Ligeløbstrapper
En ligeløbstrappe er en trappe, der går fra en sal LIGE ned i en anden sal, deraf navnet. Det er en trappe, der ikke fylder særlig meget, og som passer til de fleste huse. Den er rigtig smart på det punkt, at trinene er lige store hele vejen ned, da trappen ikke er snoet eller drejet. Dette gør også trappen mere børnevenlig, og nem at gå på for gangbesværede.